Kush është IVF, si aplikohet dhe cili është çmimi?

Individët që nuk mund të kenë një fëmijë në mënyrë natyrale ose që kanë vështirësi këshillohen të aplikojnë për trajtim IVF. Ofrohet si zgjidhje për çiftet që nuk mund të kenë fëmijë për shkak të infertilitetit, që mund të ndodhë për arsye gjenetike, cilësi të dobët të spermës dhe arsye mjedisore.

Për kë aplikohet trajtimi IVF?

  • Prania e moshës së shtyrë te femrat apo gjendje që duhen hetuar gjenetikisht.
  • Në gratë me të dy tubacionet fallopiane të bllokuara, rezervë të ulët ovariane, çrregullime dhe persona me sindromë të avancuar të vezores policistike.
  • Sëmundja e endometriozës dhe gjendjet endometrioma të shprehura si kist çokollate
  • Përveç çrregullimeve në numrin dhe cilësinë e spermës, në rastet e azoospermisë
  • Dështimi në praktikat e vaksinimit
  • Tek njerëzit me infertilitet të pashpjegueshëm.
  • Probleme imunologjike