Kirurgjia tubale e stomakut (gastrektomia me mëngë)

Kirurgjia e stomakut me tuba (gastrektomia me mëngë) Kirurgjia laparoskopike e stomakut me tuba është një nga metodat primare të preferuara në operacionet e obezitetit në trajtimin kirurgjik të obezitetit. Operacioni kryhet në mënyrë laparoskopike. Qëllimi i këtij operacioni është të zvogëlojë vëllimin e stomakut. Në kirurgjinë laparoskopike bëhet një prerje e vogël dhe hiqet një pjesë e stomakut.

ROUX-EN-Y Bypass gastrik

Është një metodë e provuar. Falë kësaj metode, pacienti përfshin zvogëlimin e madhësisë së stomakut me synimin për të reduktuar marrjen e kalorive, shmangien e zorrëve të holla ndërsa ushqimi lëviz nëpër traktin tretës dhe anashkalimin pjesërisht të zorrëve të holla.

Balon endoskopik intragastrik

Metoda e balonës endoskopike kufizon marrjen e ushqimit pasi tullumbace mbush pjesërisht stomakun. Pacientët raportojnë se ndjenja e tyre e ngopjes zgjat gjatë. Karakteristika më e rëndësishme e kësaj procedure është se nuk kërkon asnjë operacion dhe kryhet në kushtet e operacionit të ditës.

Kirurgjia gastrike

Një brez silikoni i rregullueshëm laparoskopikisht vendoset rreth pjesës së sipërme të stomakut duke përdorur metodën e laparoskopisë. Kështu, sasia e ushqimit që pacienti mund të marrë mbahet brenda një kufiri të caktuar, ndjenja e urisë tek pacienti ulet dhe kjo shkakton rënie në peshë.

Ndryshe nga operacionet e tjera të lidhura me obezitetin, operacioni me brez gastrik nuk kërkon prerje ose heqje të ndonjë pjese të sistemit tretës dhe ky operacion nuk është i pakthyeshëm.

Kirurgjia Duodenale Switch

Ndërprerës Duedonal, i njohur gjithashtu si kirurgjia e devijimit biliopankreatik; Ai luan një rol në parandalimin e shtimit të peshës duke ulur shkallën e përthithjes së ushqimit që hyn në trup.

Kirurgjia Duedonal Switch është një operacion i kryer në pacientët me një indeks të masës trupore mbi 50, të përcaktuar si super obezë, dhe në pacientët që i janë nënshtruar më parë operacionit të gastrektomisë së mëngës dhe që nuk kanë arritur të rifitojnë peshën e vjetër. Është gjithashtu një metodë e mirë për pacientët me diabet të pakontrolluar.

Botox në stomak

Qëllimi i këtij aplikacioni është të ngadalësojë tkurrjen e muskujve të stomakut, të lejojë që stomaku të zbrazet më vonë dhe të shtypë oreksin duke ndikuar në gjendjen e ngopjes në stomak. Ky aplikim, ashtu si aplikimet e tjera të botoksit, vazhdon të jetë efektiv deri në 6 muaj. Ndjekja e këtij procesi me një dietolog luan një rol të rëndësishëm në rritjen e shkallës së suksesit.