Reduktimi i gjirit

Operacionet e zvogëlimit të gjirit preferohen nga pacientët për trajtim mjekësor, por mund të aplikohen si nga ana mjekësore ashtu edhe nga ana estetike. Arsyet për ta bërë atë për sa i përket nevojës mjekësore janë sëmundjet e shpinës, qafës, krahut dhe zemrës. Ndonjëherë këto çrregullime madje shkojnë në nivele të avancuara dhe shkaktojnë formimin e kancerit në gji. Operacioni i zvogëlimit të gjirit është një procedurë kirurgjikale e kryer nën anestezi të përgjithshme.